Home   /   Pressrelease    /   

I linje med XVIVOs fokus på de...

I linje med XVIVOs fokus på den amerikanska marknaden har Fredrik Dalborg utsetts till Managing Director för Nordamerika

För att säkerställa ett framgångsrikt utförande av XVIVOs strategi har Fredrik Dalborg blivit utsedd till Managing Director för Nordamerika. Han blir även del av XVIVOs ledningsgrupp. Nordamerika är XVIVOs viktigaste marknad där tillväxten väntas bli stark under kommande år och där XVIVO har som mål att bli marknadsledande inom alla större organ. Fredrik kommer att leda den nordamerikanska kommersiella organisationen och även vara ansvarig för den övergripande amerikanska verksamheten.

Fredrik Dalborg har stor internationell erfarenhet av medicinteknik då han har arbetat i mer än 10 år på Terumo BCT – en amerikansk global marknadsledare inom blodkomponenter och cellulär teknik.

I tillägg har han varit VD och koncernchef på ETAC AB – en världsledande utvecklare av ergonomiska mobilitetshjälpmedel och patienthanteringsutrustning – och Boule Diagnostics – ett globalt diagnostikföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför instrument och förbrukningsartiklar för bloddiagnostik.
 
Fredrik har en magisterexamen i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm, Sverige, och har även tjänstgjort 4 år i den Kungliga svenska marinen.
 
Han tillträder sin roll den 15 december 2021 och kommer vara baserad i Philadelphia, USA.
 
"USA är världens största transplantationsmarknad och kommer att behålla den positionen under de kommande åren. Idag är vi marknadsledande inom lungor och har strategin på plats för alla större organ. Jag är säker på att vi kommer fortsätta våra framgångar i USA med Fredrik i en ledande roll. Han är en mångsidig, resultatdriven företagsledare med ett globalt tänk efter alla års erfarenhet från multinationella företag. Jag önskar Fredrik all framgång i denna spännande roll”, säger Dag Andersson VD XVIVO.

Fill out the form to watch the video