Home   /   Pressrelease    /   

Två LS kontrakt i Spanien

Två LS™ kontrakt i Spanien

Dessa två LS™ är de första EVLP maskinerna som kommer att säljas till Spanien och de första LS™ som kommer att säljas av XVIVO Perfusion. Leverans och installation är beräknad att ske under Q4 2016.

Hospital Universitario Marques de Valdecilla, Santander, har beslutat att starta ett EVLP program och installationen av LS™ är planerad till Q4 2016. Investeringen gjordes tack vare ett bidrag från Fundacion Marques de Valdecilla.

Hospital Universitario Reina Sofia, Cordoba and IMIBIC (Maimonides Institute for Biomedical Research of Córdoba) gjordes tack vare ett bidrag från Fundacion Mutua Madrileña.

 “Vi är mycket glada och stolta över att EVLP med LS™ och STEEN Solution™ kommer att användas för att utvärdera lungor för transplantation i Spanien. De två LS™ är de första som kommer att säljas av XVIVO Perfusion och Spanien blir ett nytt land med EVLP maskin. Företaget ser ett fortsatt stort intresse från amerikanska och europeiska kliniker att installera EVLP maskiner för att underlätta lungutvärdering med syfte att använda fler donerade lungor”, säger Magnus Nilsson, VD för XVIVO Perfusion.

Göteborg 27 oktober 2016
Magnus Nilsson, VD
XVIVO Perfusion AB (publ)

Fill out the form to watch the video