Home   /   Pressrelease    /   

XVIVO accelererar sin verksamh...

XVIVO accelererar sin verksamhet i Brasilien genom att teckna ett partnerskapsavtal med Contatti Medical

Genom att sälja och distribuera via Contatti Medicals väletablerade nätverk kommer XVIVOs tillgång till den brasilianska marknaden att öka avsevärt. Brasilien är idag världens tredje största marknad för transplantation av abdominala organ, och är strategiskt viktig för XVIVO. Varje år görs det fler än 6 000 njurtransplantationer och fler än 2 000 levertransplantationer i landet.

I Brasilien är nästan dubbelt så många personer som står på väntelistan för en ny njure eller lever än antalet genomförda organtransplantationer. Maskinperfusion är en innovativ och beprövad teknik för att bevara och utvärdera organ, vilket leder till att fler donerade organ blir godkända för transplantation. Idag säljs och marknadsförs Kidney Assist och Liver Assist på den brasilianska marknaden. Dessa två produkter för maskinperfusion är kliniskt beprövade.
 
"Contatti Medical är marknadsledare inom vårt segment, och sedan 1984 har vi haft flera framgångsrika samarbeten med ledande globala medicintekniska företag. Vi är mycket stolta över detta nya samarbete med XVIVO. Enligt mig så har de en betydande marknadspotential. Deras teknologier räddar liv, vilket är målet för hela industrin”, säger Contatti Medicals VD Alessandro Pallamolla.
 
”Vår etablering i Brasilien började för några år sedan. Vi är övertygade om att vi kommer ta ett starkt grepp om marknaden nu när vi har tillgång till ett omfattande nätverk av transplantationskliniker i Latinamerikas största land genom Contatti Medical. Vi är definitivt på rätt väg med vår strategi”, säger Dag Andersson XVIVO VD.

Fill out the form to watch the video